Maakt het type benzine uit?

Het is logisch dat je je afvraagt ​​welke voordelen het voor je auto kan heeft door iets meer te betalen voor de tankstation prijzen voor brandstof met een hoger octaangehalte. Neem de tijd om te achterhalen of het waar is dat het de prestaties van je auto verbetert of toekomstig service-onderhoud voorkomt. Het hangt er eigenlijk van af. De meeste huidige auto’s zijn bedoeld om op brandstof van zuinige kwaliteit te rijden. Het selecteren van de juiste kwaliteit benzine is van cruciaal belang als in het handboek van je voertuig staat dat premium brandstof noodzakelijk is. Eigenaren van krachtige motoren willen brandstof met een hoger octaangehalte. Dit komt omdat hun motoren een grotere compressie genereren om meer vermogen te produceren. Ze kunnen vermogen en brandstofefficiëntie verliezen als deze krachtige motoren niet het juiste octaangehalte krijgen.

Welk type benzine moet je gebruiken?

De goedkoopste benzine waarvoor de motor van je auto is ontworpen, is de beste keus. Premium benzine zal de motor-prestaties niet verbeteren of meer vermogen leveren. Raadpleeg het handboek van je auto om te zien welk octaangehalte je voertuig nodig heeft. Selecteer premium benzine als er staat dat je voertuig dat nodig heeft. Je kunt gewone of premium brandstof gebruiken als de instructie in de handleiding van je voertuig zegt dat premium benzine wordt aanbevolen. Het verschil in octaangehalte kan zorgen voor een kleine winst in vermogen of brandstofverbruik met de hogere kwaliteit.

Manieren om op benzine te besparen

Je moet de olie van je auto regelmatig vervangen. De olie die vuil of van slechte kwaliteit is, kan het brandstofverbruik met één kilometer per liter verminderen. Vervang regelmatig de bougies. Als een bougie vies is, kan je dat tot 2 kilometer per liter schelen. Reizen moeten gecombineerd worden. Een reeks korte ritten vanaf een koude start kan twee keer zoveel benzine verbruiken als een langere multifunctionele rit over dezelfde afstand. Het stationair draaien moet worden beperkt. Stationair draaien levert niks op. Een auto een of twee minuten laten opwarmen is ook voldoende. Zorg ervoor dat je auto regelmatig wordt gecontroleerd, zodat je niet meer benzine verbruikt door vuil en ophoping in de motor. Vraag je monteur of iemand die je kent hoe je kunt besparen op benzinekosten.