Hoe zit het met je verzekering als je een schakelbrommer gaat kopen?

Net zoals bij een auto ben je verplicht je brommer te verzekeren. Hierin maakt het niet uit of het nu een schakelbrommer, bromfiets of scooter is. Er kan alleen wel verschil zitten in de premie die je moet betalen. Dit heeft allemaal te maken met wat voor een scooter je hebt, hoe duur die was in de aanschaf, hoe oud die is, etc. Het kiezen van een verzekering kan een lastige klus zijn. Natuurlijk wil je het liefst voor de goedkoopste optie gaan, maar dit houdt niet altijd in dat het ook daadwerkelijk de beste is. Zeker bij een schakelbrommer is het belangrijk dat je gebruik maakt van een goede verzekering.

Wat is een schakelbrommer?

Een schakelbrommer is verkrijgbaar in een 2-takt en in een 4-takt brommer. Over het algemeen is de buitenkant van zo een brommer iets anders dan de brommers die je gewend bent. Deze heeft namelijk meer een sportieve uitstraling en is ook wat kleiner. Daarbij bestuur je de schakelbrommer anders dan een scooter. Zo als de naam al zegt moet je bij deze brommer schakelen. Dit kan verschillen in 2, 4 of 6 versnellingen. Omdat dit soort brommers meer onderhoud nodig hebben dan scooters, vragen verzekeringen vaak meer voor hun premie. Gelukkig hebben ze dit tegenwoordig weer wat bijgedraaid waardoor je alsnog voor een schakelbrommer kan kiezen.

Waar op letten voor je verzekering

Omdat de schakelbrommer dus duur in de onderhoud kan zijn en zelf brommer onderdelen kopen lastig kan zijn, is het dus belangrijk dat je voor een goede verzekering kiest. Zodra je op zoek gaat naar een verzekering zal je al snel zien dat er allemaal verschillende maatschappijen voorbij komen met zo allemaal hun eigen prijs. Ga niet gelijk van de laagste prijs uit. Wanneer je dit wel doet, is de kans groot dat je eigen bijdrage zeer hoog is en dat die vrijwel niks dekt. Dat wil je natuurlijk niet hebben. 

Daarbij kan je ook nog kiezen tussen een WA en Allrisk verzekering. Het verschil tussen deze twee is dat de WA verzekering alleen schade vergoed die jij hebt gemaakt bij een ander. Met een Allrisk verzekering is ook je eigen brommer vergoed tegen schade.